Informatie voor vaste liggers

Vaste liggers krijgen jaarlijks een plek toegewezen. We doen daarbij ons best om met uw voorkeuren rekening te houden. Met een beperkt aantal van 43 vaste ligplaatsen is het echter ‘schipperen met de ruimte’. In een enkel geval vragen we u te verplaatsen, bijvoorbeeld als uw box breder of dieper is dan uw schip. We rekenen op uw begrip, zo kunnen we een andere Muider aan een ligplaats helpen.

Het zomerseizoen loopt van 1 april tot 1 november. In die periode zijn de havenmeesters Erik en Karin Baart dagelijks op de haven om een oogje in het zeil te houden. U mag rekenen op een telefoontje als zij onrechtmatigheden aan uw schip constateren. Natuurlijk maakt u gebruik van stroom, water en toiletgebouw. We rekenen er wel op dat u met ons let op de kosten. Zet u daarom stroomvreters als kachel, boiler en koelkast uit als u langere tijd niet aan boord bent en wees spaarzaam met het afspuiten van uw schip met drinkwater!

In de bedrijfsvoering van de Jachthaven Stichting Muiden sturen we actief op het betaalbaar houden van de jaarlijkse liggelden. Onze tarieven liggen ver onder de commerciële tarieven en zijn vergelijkbaar met verenigingshavens in de omgeving. Dat kan slechts door een zeer actieve verhuur van passantenplaatsen én het exploiteren van de brandstofpomp. U helpt ons en uzelf als u de havenmeesters informeert als u één of meerdere nachten niet van uw ligplaats gebruik maakt. Tanken in de eigen haven helpt eveneens om de kosten laag te houden.

Laat het de havenmeesters weten als u één nacht of langer wegblijft. Als u zich één of liever twee dagen voor terugkomst meldt, zorgen zij dat uw ligplaats weer beschikbaar is.