Informatie voor vaste liggers

We delen de haven elk jaar zo optimaal mogelijk in. Vaste liggers krijgen daarom jaarlijks een plek toegewezen. We doen daarbij ons best om met uw voorkeuren rekening te houden. Met een beperkt aantal van 42 vaste ligplaatsen is het echter ‘schipperen met de ruimte’. Soms vragen we u te verplaatsen, bijvoorbeeld als uw box breder of dieper is dan uw schip. We rekenen op uw begrip, zo kunnen we een andere Muider aan een ligplaats helpen. Meld het ons tijdig als u van plan bent uw schip te verkopen of op zoek gaat naar een ander schip. We kunnen dan geen andere ligplaats garanderen, maar wel ons best doen.

Het zomerseizoen loopt van 1 april tot 1 november. In die periode zijn dagelijks havenmeesters op de haven om een oogje in het zeil te houden. U mag rekenen op een telefoontje als zij onrechtmatigheden aan uw schip constateren. Natuurlijk kunt u gebruik maken van stroom, water, WiFi en het badhuis. We rekenen er wel op dat u met ons let op de kosten!
Zet daarom stroomvreters als kachel, boiler en koelkast uit als u langere tijd niet aan boord bent en wees spaarzaam met het afspuiten van uw schip met drinkwater!

In de bedrijfsvoering van de Jachthaven Stichting Muiden sturen we actief op het betaalbaar houden van de jaarlijkse liggelden. Onze tarieven liggen onder de commerciële tarieven en zijn vergelijkbaar met verenigingshavens in de omgeving. Dit kan slechts door een zeer actieve verhuur van passantenplaatsen én het exploiteren van de brandstofpomp. U helpt ons en uzelf als u de havenmeesters informeert als u één of meerdere nachten niet van uw ligplaats gebruik maakt. Tanken in de eigen haven helpt eveneens om de kosten laag te houden.

Laat het de havenmeesters weten als u één nacht of langer wegblijft. Zij ‘verhuren’ uw box dan aan passanten. U kunt zelf overigens niet ‘uw’ ligplaats onderverhuren. Als u zich één of liever twee dagen voor terugkomst meldt, zorgen zij dat uw ligplaats weer beschikbaar is. Natuurlijk bent u welkom om op de haven te overnachten. Permanent verblijf aan boord is echter niet toegestaan.