Over ons

De haven in de luwte van het Muiderslot is sinds 1933 de oudste jachthaven van Muiden. Ooit was het de haven aan de Zuiderzee van de ‘Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereniging’. Inmiddels is het een echte haven van en voor Muiers. Het gros van de vaste liggers en de mensen op de wachtlijst komt dan ook uit het stadje. Met 42 ligplaatsen is het verloop op die lijst niet groot. De inwoners die op de wachtlijst staan, moeten dus helaas bijna altijd wachten. We zoeken bij een vrijkomende plek een schip op de wachtlijst dat past op die plek. Mensen met een vaste ligplaats, liggen vaak jaren bij de Jachthaven Stichting Muiden. Het kleine verloop in de haven maakt het daarom moeilijk om uitspraken te doen over de wachttijd. Populaire lengtes (tot 9 meter) wachten soms langer dan grotere of kleinere maten. Zie wachtlijst >

Organisatie

De rechtsvorm van de organisatie van onze haven is een stichting. Zij kent statutair een vijfhoofdig bestuur met een Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Havencommissaris en Bestuurslid externe betrekkingen. Het zijn onbezoldigde en vrijwilliger bestuurders. Het bestuur stelt havenmeesters aan, die namens het bestuur de haven beheren en exploiteren. De havenmeesters zijn dan ook het eerste aanspreekpunt voor alle havenzaken. U bereikt hen op de haven of via: +31 6 13 39 83 88 of via havenmeester@jachthavenmuiden.nl .

Zoekt u contact met het bestuur, gebruik dan het emailadres: secretariaat@jachthavenmuiden.nl . We doen ons best uw bericht zo spoedig mogelijk te beantwoorden.